روانشناسي

 
 
روانشناسي كودكان دبستاني ✔️ نكاتي كه نمي دانيد
|

روانشناسي كودكان دبستاني شامل درك رشد جسمي، عاطفي، اجتماعي و شناختي كودكان در اين سنين است. كودكان دبستاني از سنين ۵ تا ۱۲ سال هستند و در اين دوره تغييرات زيادي را تجربه مي كنند.

كودكان دبستاني در دوره‌اي از رشد و تحول قرار دارند كه تغييرات زيادي در آنها رخ مي‌دهد. اين تغييرات شامل رشد جسمي، شناختي، عاطفي و اجتماعي است. درك اين تغييرات براي والدين و معلمان ضروري است تا بتوانند به بهترين شكل از كودكان خود مراقبت كنند.

اهميت روانشناسي كودكان دبستاني
روانشناسي كودكان دبستاني به مطالعه رشد و توسعه كودكان در سن مدرسه مي پردازد. اين شامل درك نحوه يادگيري، رشد و تعامل كودكان دبستاني با جهان اطرافشان است.

درك روانشناسي كودكان دبستاني براي والدين، معلمان و ساير متخصصان مراقبت از كودكان مهم است. اين مي تواند به آنها كمك كند تا نيازهاي كودكان در اين دوره مهم از رشد را درك كنند و حمايت و راهنمايي مناسب را ارائه دهند.

در اينجا چند دليل مهم براي اهميت روانشناسي كودكان دبستاني آورده شده است:

براي كمك به كودكان در يادگيري و رشد: كودكان دبستاني در حال يادگيري و رشد سريع در بسياري از زمينه ها هستند. روانشناسي كودكان دبستاني مي تواند به والدين و معلمان كمك كند تا نحوه يادگيري كودكان را درك كنند و فعاليت هايي را براي حمايت از رشد آنها طراحي كنند.
براي كمك به كودكان در مقابله با چالش ها: كودكان دبستاني اغلب با چالش هايي مانند شروع مدرسه، روابط اجتماعي و سازگاري با تغييرات روبرو مي شوند. روانشناسي كودكان دبستاني مي تواند به والدين و معلمان كمك كند تا كودكان را در مقابله با اين چالش ها ياري دهند.
براي ايجاد محيط هاي حمايتي براي كودكان: محيط هايي كه كودكان در آن رشد مي كنند بر رشد و توسعه آنها تأثير مي گذارد. روانشناسي كودكان دبستاني مي تواند به والدين، معلمان و ساير متخصصان مراقبت از كودكان كمك كند تا محيط هاي حمايتي براي كودكان ايجاد كنند كه به رشد و يادگيري آنها كمك كند.

روانشناسي كودكان دبستاني يك زمينه پيچيده و در حال رشد است. با درك بهتر نحوه رشد و توسعه كودكان دبستاني، مي توانيم از آنها حمايت كنيم تا به پتانسيل كامل خود برسند.

مركز مشاوره ستاره ايرانيان با برترين متخصصين روانشناسي كودك و نوجوان در زمينه هاي مختلفي از جمله اختلالات يادگيري، اختلالات رفتاري و مشكلات عاطفي كودكان دبستاني به شما كمك مي كند تا سلامت روان و آينده كودك خود را تضمين كنيد. براي اطلاعات بيش تر در زمينه روانشناس كودك ابتدايي مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

رشد كودك دبستاني
رشد كودك دبستاني يك دوره مهم در زندگي هر كودك است. در اين دوره، كودكان مهارت هاي جديدي را در زمينه هاي مختلف ياد مي گيرند و شخصيت خود را شكل مي دهند.

رشد جسمي: در روانشناسي كودكان دبستاني، كودكان به سرعت رشد مي كنند. قد و وزن آنها افزايش مي يابد و استخوان ها و ماهيچه هاي آنها قوي تر مي شود. كودكان در اين دوره به فعاليت بدني زيادي نياز دارند.
رشد شناختي: در دوره دبستان، كودكان مهارت هاي شناختي خود را به سرعت توسعه مي دهند. آنها ياد مي گيرند كه فكر كنند، حل مسئله كنند و استدلال كنند. كودكان در اين دوره به آموزش و يادگيري علاقه زيادي دارند.
رشد اجتماعي: در روانشناسي كودكان دبستاني، كودكان مهارت هاي اجتماعي خود را نيز توسعه مي دهند. آنها ياد مي گيرند كه با ديگران ارتباط برقرار كنند، همكاري كنند و با ديگران تعامل داشته باشند. كودكان در اين دوره به دوستي و روابط اجتماعي اهميت زيادي مي دهند.
رشد عاطفي: در دوره دبستان، كودكان عاطفه خود را بهتر درك مي كنند. آنها ياد مي گيرند كه چگونه احساسات خود را مديريت كنند و با چالش هاي عاطفي كنار بيايند. كودكان در اين دوره ممكن است احساسات مختلفي مانند غم، شادي، عصبانيت و ترس را تجربه كنند.

روانشناسي كودكان دبستاني

چالش هاي رايج كودكان دبستاني
كودكان دبستاني ممكن است با طيف وسيعي از چالش ها مواجه شوند، از جمله:

سازگاري با مدرسه: ورود به مدرسه مي تواند يك تجربه چالش برانگيز براي كودكان باشد. آنها ممكن است با نياز به سازگاري با يك محيط جديد، قوانين جديد و انتظارات جديد دست و پنجه نرم كنند.
رشد استقلال: كودكان دبستاني در حال توسعه استقلال خود هستند و ممكن است شروع به چالش كشيدن والدين خود كنند. آنها ممكن است بخواهند بيشتر كنترل زندگي خود را داشته باشند و ممكن است تمايل داشته باشند كه همه چيز را به روش خود انجام دهند.
روابط اجتماعي: كودكان دبستاني شروع به ايجاد روابط اجتماعي پيچيده با همسالان خود مي كنند. آنها ممكن است با مشكلاتي مانند دوستيابي، كنار آمدن با اختلافات و كنار آمدن با از دست دادن دوستي روبرو شوند.
تحصيلات: كودكان دبستاني شروع به يادگيري مفاهيم پيچيده مانند خواندن، نوشتن و رياضي مي كنند. آنها ممكن است با مشكلاتي مانند تلاش براي يادگيري مفاهيم جديد، حفظ انگيزه و كنار آمدن با شكست روبرو شوند.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي كودكان دبستاني ✔️ نكاتي كه نمي دانيد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/10/11 
زمان : ۱۸
يك بازي براي بالا بردن خودآگاهي
|

كنترل از دور:

اين بازي خود آگاه بودن را بالا مي برد، چرا كه بچه ها را ملزم مي كند دقت كرده و مطابق دستورالعمل، رفتار بكنند.

ابزارهاي مورد نياز:

دستگاه كنترل از راه دور

نحوه انجام بازي:

براي بچه ها توضيح بدهيد كه شما كنترل از راه دور داريد و اين كنترل دكمه هايي دارد كه به اين شكل كار مي كند:

حركت: حركت به جلو با سرعت مطمئن (عادي)

حركت سريع: حركت كردن با سرعت

عقب رفتن: عقب رفتن محتاط

حركت آرام: به آهستگي حركت نمود

ايست: اتمام بازي

مكث: توقفي كوتاه

از بچه ها بخواهيد كه از دستورالعمل پيروي نمايند.

پيشنهاد:

بوسيله كليد مكث و حركت آهسته، شما قادر هستيد شكل هاي حركت را به خصوص در زمان هايي كه بچه ها بيش از حد هيجان زده هستند كنترل نماييد و آن ها را آرام كنيد. بعضي وقت ها به بچه ها اجازه دهيد كنترل در دست خودشان باشد. اين تمرين منجر به اين مي شود كه رفتار خود- كنترلي در آن ها تقويت شود.

بيشتر بخوانيد:

انواع بازي در كودكان

بسته بازي درماني

يك بازي براي تقويت همكاري

بازي هاي تقويت اعتماد به نفس

منبع:كانون مشاوران ايران-يك بازي براي بالا بردن خودآگاهي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/6/10 
زمان : ۱۴
اصول درست صحبت كردن و گوش دادن به كودك
|

تا مي توانيد با كودك خود حرف بزنيد و به او گوش كنيد

همانطور كه مي دانيم كودكان بي نظيرند. در جهت شناختن كودك خود عمل كنيد، و فراموش نكنيد شناسايي آنچه كودك شما را عصباني و برافروخته مي كند مي تواند به شما در پيشگيري از عصبانيت و ناراحتي قبل از حادث شدن شرايط بروز اين حالات كمك كند.

صحبت كردن با كودك و گوش دادن به حرفهايش مي تواند به آنها كمك كند تا به خوبي آنچه پيش مي آيد را درك كنند:

براي مطالعه بيشتر: صحبت با كودك و نوجوان در مورد اضطراب

زبان: سعي كنيد از عبارات مثبت استفاده كنيد. آنچه مي خواهيد كودك با خواست خودش انجام دهد را به او بگوييد نه آنچه او بايد انجام دهد. به جاي گفتن “اينجوري شلوغ كاري نكن” سعي كنيد بگوييد “لطفاً اسباب بازي هايت را مرتب كن.” اين يك از نمونه فرزندپروري مثبت است.


تن صداي خود را تغيير دهيد: تن صداي شما ابزار قدرتمندي است. گاهي اوقات تغيير تن صدا يا درجه صدا مي تواند براي توقف وضعيت آشفته يا مبادرت كودك شما به انجام كاري كه شما مي خواهيد كافي باشد. اين كار مي تواند به طور برابري براي كودكان بزرگتر هم كارآمد باشد. اگر واكنش يا صحبت كردن شما به طرز كاملاً متفاوتي با آنچه مورد انتظار كودك شماست تفاوت داشته باشد او ممكن است متعجب شود.
گوش دادن: كودك شما زبان جديد و نيازهايش را محك مي زند بلكه شنيده شوند.كودك خود را به صحبت كردن با خود ترغيب كنيد و دركنارش بنشينيد؛ آنها با اين كار راحت‌ تر خواهند توانست با شما صحبت كنند و به حرفهاي شما گوش كنند به شرطي كه خواسته هاي آنها را به تعويق نيندازيد.
احساسات: به كودك خود كمك كنيد بتواند از عباراتي براي استفاده كند كه توصيف كننده حالي كه دارد باشد، حتي اگر زمان مي برد، مثلا احساس غم دارم، عصباني هستم و ….
توضيح: اگر شما مجبوريد نه بگوييد با آوردن دليل و راهكارهايي خوب، “نه” بگوييد “الان سارا داره با عروسك بازي مي كنه بيا با هم بگرديم عروسك ديگه اي برات پيدا كنيم “.
كودك خود را درگير كنيد: تا جايي كه ممكن است با آنها در مورد قوانين و آنچه شما از آنها انتظار داريد صحبت كنيد. “رو راست باشيد”.
بحث: همانطور كه كودكان شما بزرگتر مي شوند قوانين وضع شده را با آنها در ميان بگذاريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اصول درست صحبت كردن و گوش دادن به كودك



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/6/3 
زمان : ۱۶
۵ دليلي كه بايد هر شب براي كودكتان كتاب بخوانيد
|

براي كودكان ۳ تا ۸ سال

زماني كه كودكتان را به سوي رختخوابش مي بريد معمولا براي يك استراحت جانانه آماده مي شويد! اما قبل از نثار آخرين بوسه، چيز ديگري لازم است انجام دهيد: برايش يك داستان بخوانيد. موسسه اقتصاد كاربردي و پژوهش اجتماعيملبورن، و بيمارستان كودكان سينسيناتي هردو مي گويند كه مهارتهاي ادبي و رياضي كودكاني كه ۳ الي ۵ بار در هفته كتاب مي خوانند افزايش مي يابد. خواندن داستان به وقت خواب تا حدي شبيه پول گذاشتن در بانك و مشاهده ي زياد شدن آن است. اينجا ۵ دليل آورده شده كه شما بايستي قبل از خاموشي چراغها، براي كوچولويتان داستان بخوانيد.

بخوانيد: داستان هاي كودكانه سايت كودك و نوجوان

رابطه محكمتري بسازيد
خواندن يك فصل قبل از خواب، وقت رو در رو شدن دونفره يشماست. هيچ ايميل، كار روزمره، يا تلويزيوني نيست كه حواس تان را پرت كند: فقط شما دو تابراي به چنگ آوردن كمي تخيل باهميد.بچه ها هرچه بزرگتر مي شوند، سخت تر مي توان فضاي صميمانه ي فارغ از مزاحمت پيدا كرد، پس كتاب خواندن شبانه راه شگفت انگيزي براي مستحكم كردن پيوندتان است و به هردويتان چيزي مي دهد كه با دانستنش درباره همديگر هيجان زده شويد.

دايره لغات را افزايش دهيد
اينكه فرزندتان را در معرض زبان بگذاريد ثابت كرده است كه دايره لغات شان را توسعه مي دهد.كودكتان با لغات جديد و شيوه هاي مختلفي آشنا خواهد شد كه وقتي بداند از آن استفاده خواهد كرد. دايره لغات گسترده، اعتماد به نفس را بالا مي برد. درتماس بودن با زبان، تاثير اجتماعي مثبتي روي كودكان دارد و فرزند شما وقت صحبت كردن در خانه و كلاس، احساس خوب بودن و اعتماد بخود خواهد كرد و اين امر حس ناكامي را از بين مي برد. براي اين كار مي توانيد در مورد بهترين كتاب هاي كودك جهان اطلاع كسب كنيد.

اخلاقيات را بشناسانيد
كتابهاي كودكان طرفدار اخلاق خوبند!

خرگوشها با فيلهاي صورتي درگير مي شوند، يك جوجه اردك پررو ارزش صداقت را ياد ميگيرد، و اتفاقات همينطور جلو مي رود. هر شب شما با همديگر داستاني مي خوانيد وارزشهاي درست و غلط رابه كودكتان ياد مي دهيد.درباره اهميت مهرباني و اينكه چرا بايد به فكر بقيه هم بود آموزش مي دهيد. بهترين بخش قضيه اين است كه اين درسها به صورتيكاربردي كه كودكتان بتواند بفهمد برايش اثبات مي شوند، نه به شكل سخنراني هاي سختگيرانه از جانب يك بزرگسال.

تخيلشان را بارور كنيد
رها كردن آنان در دنياهاي جديد و خيالي بواسطه ي ورقهاي كتاب مورد علاقه شان به آنان كمك خواهد كرد تا ياد بگيرد تخيلش را بكار اندازد.بنگريد كه چطور صفحات يك كتاب به دنياي خارج، به حياط پشتي يا يك تصوير دقيق نقاشي شده وارد مي شود.كودكتان ياد مي گيرد كه تمركز كند و به توصيفات شما در حين مطالعه،دقيق گوش كند تا در ذهنش خيال بافي كند. هر زمان كه يك كارت تولد دست ساز از فردي كه شما تقديرش مي كنيد دريافت مي كنيد، اين، مهارتي اساسي براي خلاق بودن است!

بيشتر بخوانيد: لذت بخش كردن كتاب خواندن در تابستان

سرگرم كننده است!
شايد فراموش كرده باشيد كه حرف ان كودك كوچك در مورد لباس جديد پادشاه يا كاري كه شنل قرمزي كرد چه هيجاني براي شما داشت، اما با مطالعه هر شب داستانها، شما با آن كلاسيك هاي شگفت انگيز آشنا شده و مثل يك بچه از آن لذت خواهيد برد. زندگي شما بعنوان يك بزرگسال با افكار “بالغ” مهمي پر شده است وليبراي شما و كودكتان جالب است كه هرشب با او دل به دريا بزنيد. اوقات سرگرمي همواره براي كودكتان مهم است ولي براي شما هم به همان اندازه اهميت دارد، چه راهي بهتر از اين؟ انگار كه در حال خوشگذراني با يك تعداد دوستان اهل داستان دوران كودكي تان هستيد!

يكي از مهمترين كارهاي والدين، تأمين فرزندانشان با ابزارهايي است كه آنان را سوق مي دهد تا آدمهايي فوق العاده شوند. خواندن، ابزارهاي يادگيري آموزشي و اجتماعي وعاطفي باارزشي ارائه مي دهد كه تحقيقات نشان مي دهد كه براي رشد كودكتان، و براي شما پايه محكمي فراهم خواهد كرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۵ دليلي كه بايد هر شب براي كودكتان كتاب بخوانيد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/5/26 
زمان : ۱۳
روانشناسي كودكان:كودكان و مشكلات صبحگاهي
|

اگر روز آغاز خوبي داشته باشد، امكان بيشتري وجود دارد كه هم والدين و هم بچه‌ها روز خوبي در پيش داشته باشند. با اين حال، ما اغلب چنان گرفتار عادت‌ها و وظايفمان در زمينه بيدار كردن به موقع، مراقبت از بهداشت كودك، فراهم آوردن غذا، رسانيدن كودك و رتق و فتق امور هستيم كه اين درگيري‌هاي اجتناب‌ناپذير صبحگاهي مي‌توانند تمام روز را خراب كنند.

در اين مقاله كوشش خواهيم كرد تعدادي از مشكلات والدين و كودكان كه معمولا موجب گرفتاري‌هاي صبحگاهي مي‌شود و همچنين راه‌هايي كه مي‌توان از آنها اجتناب كرد يا تغييرشان داد را مورد بحث قرار دهيم. هنگامي كه راه‌هاي پيشنهادي را امتحان كرديد، مشاهده خواهيد كرد كه اين راه‌حل‌ها چه تغيير عميقي در شروع برنامه‌هاي روزانه خانواده شما و همچنين ديدگاه مثبت‌تر اعضاء خانواده نسبت به يكديگر و نسبت به روز در پيش‌رو، ايجاد خواهد كرد.

نظر مشاور كودك در مورد كودك سحرخيز
كودكاني كه صبح‌ها خيلي زود از خواب برمي‌خيزند: زماني كه كودك شما صبح‌ها چنان زود از خواب برمي‌خيزد كه باعث دردسر شما مي‌شود، چه كاري مي‌توانيد انجام دهيد؟ اگر كودك شما با زود برخاستن، خواب شما را برهم مي‌زند و يا با پرسه زدن خودسرانه در اطراف خانه موجب نگراني شما مي‌شود، مي‌توانيد به او ياد دهيد كه در چنين مواقعي دوباره به خواب برود و يا به آرامي در رختخواب خود بازي كند. ولي در درجه اول بايد بررسي كنيد كه آيا ميزان خواب او كافي است يا نه.

واقعيت اين است كه بعضي از كودكان به خواب بسيار كم‌تري نسبت به كودكان ديگر نياز دارند. ميزان خواب كافي در مورد يك كودك مي‌تواند دوازده ساعت و در مورد كودك ديگر هشت ساعت باشد. گاهي كم‌خوابي مي‌تواند نشانگر فعال بودن بيش از حد باشد ولي معمولا صرفا نمايانگر تفاوت بين افراد است. اگر ميزان خواب كودك شما آن قدر نيست كه روز را به خوبي بگذراند، وظيفه شما اين است كه به او ياد بدهيد هنگامي كه از خواب برمي‌خيزد،

چطور مجددا به خواب برود و يا اين كه چطور بيشتر بخوابد. ولي اگر با اين مقدار خواب، كاملا راحت و شاداب است وظيفه شما اين است كه به او ياد دهيد تا رسيدن موقع مناسب براي بيدار شدن سايرين، در يك مكان امن و يا رختخواب به آرامي و بدون سروصدا بازي كند.روانشاسي كودك

تعيين وضعيت خواب كودك
با پرسش‌هاي زير مي‌توانيد وضعيت كلي خواب كودك را تعيين كنيد:

۱- آيا كودك هميشه نسبت به همسالانش كمتر مي‌خوابد؟

۲- هر شب چند ساعت مي‌خوابد؟

يك هفته ميزان خواب شبانه كودك را يادداشت كنيد و سپس ميانگين آن را محاسبه نماييد. متوسط خواب شبانه كودك چقدر است؟

۳- آيا ميزان خواب كودك هر شب تقريبا يكسان است و يا اين كه تفاوت زيادي بين مقدار خواب او در شب‌هاي مختلف وجود دارد؟

۴- آيا معمولا كودك صبح‌ها شاداب است؟ آيا تا هنگام خواب بعدازظهر يا خواب شب «دوام» مي‌آورد و يا اين كه مجددا به خواب مي‌رود؟

اگر ميزان خواب شبانه كودك تقريبا هر شب به يك اندازه است و معمولا صبح‌ها شاداب است، احتمالا خوابش كافي است و تنها بايد آموزش ببيند كه وقتي شب‌ها به خواب نمي‌رود يا اين كه صبح‌ها زود از خواب بيدار مي‌شود، به آرامي در رختخواب بازي كند. اگر كودك به خواب بيشتري نياز دارد، مي‌توانيد روش‌هاي زير را به كار گيريد تا با تغيير عادت‌هاي خوابيدن، كودك بتواند بيشتر بخوابد:

آموزش زمانبندي خواب به كودك
چطور به كودكان آموزش دهيم كه بيشتر بخوابند. بعضي از كودكان به راحتي به خواب مي‌روند، ولي عادت دارند قبل از ساعت مقرر از خواب برخيزند. راه حل‌هاي زير مي‌توانند به چنين كودكاني بياموزند چطور تا رسيدن ساعت مناسب براي بيدار شدن، مجددا به خواب روند.

قاطع باشيد. هنگامي كه كودك زود از خواب برمي‌خيزد، با قاطعيت از او بخواهيد كه دوباره بخوابد و يا اين كه تا هنگامي كه به سراغش نرفته‌ايد در رختخواب بماند. در مورد بعضي از كودكان همين كافي است؛ البته به شرط آن كه كودك حس كند شما واقعا اين حرف را جدي مي‌زنيد.

انتظار معجزه نداشته باشيد. بيشترين چيزي كه مي‌توانيد انتظار داشته باشيد، افزايش تدريجي زمان خوابيدن است. اگر كودك نوپاي شما ساعت ۶ صبح از خواب برمي‌خيزد، از او انتظار نداشته باشيد كه روز بعد ساعت ۸ صبح از خواب برخيزد. اگر فرداي آن روز ساعت شش و پانزده دقيقه و روز بعد ساعت شش و سي دقيقه از خواب برخيزد، پيشرفت زيادي كرده است. سعي كنيد در اين مورد به تدريج به حالت ايده‌آل برسيد.

به كودك اطمينان خاطر بدهيد. بعضي از كودكان نگران اين هستند كه مبادا بيش از حد بخوابند. آنها را مطمئن كنيد كه در صورت لزوم آنها را از خواب بيدار خواهيد كرد. و يا اين كه بالاي سر آنها ساعت زنگ‌دار بگذاريد.

قانون «پنج دقيقه صبر كن» را اجرا كنيد. احتمالا شما نياز داريد كه به جاي كودك، خودتان را تقويت كنيد. هنگامي كه صداي گريه و يا حركت كردن كودك را شنيديد، سريعا سراغ او نرويد. ابتدا پنج دقيقه صبر كنيد و سپس به اتاق او برويد؛ مگر مواقعي كه فكر مبي‌كنيد كودك واقعا مشكلي دارد. بعد از چند روز مي‌بينيد كه كودك بلافاصله يا كمي بعد دوباره به خواب مي‌رود. اگر هنوز زود از خواب برمي‌خيزد، دوباره اين قانون را به كار ببريد.

به كودك پاداش دهيد. در مورد كودكي كه حرف‌ها را به خوبي مي‌فهمد، مي‌توانيد از پاداش دادن استفاده كنيد. اين روش معمولا در مورد كودكان بالاي سه سال به خوبي موثر واقع مي‌شود. براي كودك اهداف جزئي انتخاب كنيد تا به تدريج به آنها برسد.

اگر به عنوان پاداش به كودك يك اسباب‌بازي مي‌دهيد، اطمينان حاصل كنيد كه اگر بدون حضور شما با آن بازي كند، خطري او را تهديد نمي‌كند. كودكان را با اسباب بازي‌هايي كه به راحتي از يكديگر جدا مي‌شوند و به صورت اجزاء كوچك قابل بلع درمي‌آيند، تنها نگذاريد. همچنين در مورد اسباب بازي‌هايي كه سيم دارند احتياط كنيد. ممكن است بخواهيد كه جدول جايزره را با مورد بعدي (تمرين مثبت) همراه كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي ايران-روانشناسي كودكان:كودكان و مشكلات صبحگاهي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/5/4 
زمان : ۰۹
كمك به كودكي كه تازه خواندن را مي آموزد
|

كودكان خواندن با سرعت هاي بسيار مختلف را ياد مي گيرند. برخي در كودكستان به طور مستقل توانايي خواندن را دارند برخي ديگر نيازمند گذراندن يك سال تمام يا آموزش بيشتري براي مهارت هاي كلمه سازي و آوايي هستند. اگر كودك شما از مشاهده كردن خواندن خود ناراحت است بهترين روش براي گفتن زماني است كه متوجه مي شويد كودك شما مشكل دارد. به خاطر داشته باشيد كه خوانندگان مبتدي نمي توانند كتاب ها را بدون اشتباه بخوانند يا قادر به صداكشي هر كلمه نيستند. كودك شما ممكن است نياز به كمك بيشتري داشته باشد اگر او:

علاقه اي به كتاب ها نشان نمي دهد. دكتر سوسان گلزر كارگردان برنامه فارغ التحصيلي دانشگاه ريدر درهنرهاي زبان خواندن مي گويد: “فقدان علاقه مي تواند اجتنابي باشد”
هنگام خواندن بدخلق و دلسرد مي شوند
سعي در فهم ساختار اساسي كتاب (جلد كتاب يا پشت آن) و يا حركت راست به چپ در متن ندارند .
الگوهاي اصلي كلمات را تا آخر دنبال نمي كنند (بعد از اين مجموعه چه چيزي مي آيد: بزرگ، كوچك، بزرگ، كوچك،……. ).
اگر به نظر مي رسد كودك شما در يادگيري خواندن مشكل دارد خود يا كودك را سرزنش نكنيد. ريشه اين مشكل كودك شما مي تواند در مشكلات بينايي يا شنوايي، رويكرد آموزشي معلم، قابل فهم نبودن مطالب براساس سن او باشد. گلزر مي گويد”من هرگز نمي گويم كودك شكست مي خورد”. منظور من كتابي است كه باعث عقب ماندن كودك شده است.

اينجا شش مرحله اي كه مي تواند براي بازشناسي و اصلاح مشكل كارآمد باشد در نظر گرفته شده است:

خواندن كودك خود را تماشا كرده و به آن توجه كنيد.
حيطه هاي دشوار را يادداشت كنيد: آيا او در بازشناسي كلمات آشنا مشكل دارد؟ او بارها يك كلمه را به طور مكرر غلط تلفظ مي كند؟ زمان زيادي را به حدس زدن متن اختصاص مي دهد؟ سعي نكنيد او را اصلاح كنيد؛ هدف شما مشاهده است.

با كودك صحبت كنيد بدون اينكه زياد نگران يا نااميد به نظر برسيد.
شما قصد ترساندن كودك از كتاب ها را نداريد. از كودك خود در مورد مدرسه بپرسيد. آيا معلم در كلاس تند تند راه مي رود؟ كتاب ها خيلي سخت است؟ بدون اينكه كودك خود را با ديگر كودكان كلاس مقايسه كنيد سعي كنيد اطلاعاتي كسب كنيد. نگوييد”آيا همه كودكان سريع تر از تو مي خوانند؟”بلكه بپرسيد”آيا معلم هنگام خواندن كلاس را گروه بندي مي كند؟”

با معلم كودك خود يا با يك متخصص در زمينه خواندن ملاقات داشته باشيد.
قبل از رفتن سوإالات را آماده كنيد و هر مشكلاتي كه در منزل در كودك خود مشاهده كرده ايد را بيان كنيد. آنچه فكر مي كنيد مشكل است ممكن است براي خوانندگان مبتدي مشكلي عادي باشد. در مورد برنامه درسي خواندن و هر گونه ارزشيابي هاي خواندني كه براي كودك اختصاص داده شده است را، از معلم بپرسيد. معلم مي تواند به شما در مورد سطوح خواندن اطلاعاتي بدهد، و بر اساس آزمون هاي گرفته شده كمك هايي را ارائه دهد.

منبع:كانون مشاوران ايران-كمك به كودكي كه تازه خواندن را مي آموزد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/4/18 
زمان : ۱۹
پرخاشگري كودكان در سنين مختلف
|

پرخاشگري كودكان، علت پرخاشگري كودكان زير ۳ سال، علت پرخاشگري كودكان ۵ ساله، علت پرخاشگري كودكان ۴ ساله، پرخاشگري در كودكان ۷ ساله، علت پرخاشگري كودكان ۱۰ ساله و سؤالات ديگر والدين در اين مقاله توضيح داده شده است. پرخاشگري رفتاري خصومت‌آميز و غيردوستانه است كه در طي آن فرد تمايل دارد به ديگران صدمه و يا آسيب برساند. معمولاً كودكان خيلي سريع نااميد و مأيوس مي‌شوند و پرخاشگري را مطابق با سنشان به شيوه‌هاي متفاوتي نشان مي‌دهند. در اينجا دو شيوهٔ پرخاشگري مطرح شده است:

پرخاشگر ابزاري، كه شئ محور است.
پرخاشگري خصومت آميز يا ارتباطي، كه شخص محور است.

علائم پرخاشگري كودكان
اگر نشانه هاي زير به مرور در فرزندتان ديده مي شود، حتما بايد از مشاور كمك بگيريد:

اغلب عصباني است.
بسيار تحريك پذير يا تكانشي است و در تمركز كردن مشكل دارد.
به راحتي نااميد مي‌شود.
به كودكان يا بزرگسالان ديگر حمله فيزيكي مي‌كند.
غالباً مجادله گر يا عبوس است.
در مدرسه عملكرد ضعيفي دارد يا نمي تواند در كلاس درس يا ساير فعاليت‌هاي سازماندهي شده شركت كند.
در شركت در موقعيت هاي اجتماعي و دوست يابي مشكل دارد.
مدام با اعضاي خانواده دعوا مي كند و اختيارات والدين را نمي پذيرد.
اغلب مسئوليت رفتار نادرست خود را انكار مي كند و ديگران را مقصر مي داند.
علت پرخاشگري كودكان زير ۳ سال
در اين دوره سني، كودكان نسبت به هر شيء كه در اطرافشان وجود دارد، احساس مالكيت مي‌كنند و فكر مي‌كنند تمام لوازم اطرافشان متعلق به آن‌هاست. پرخاشگري در اين دوره سني شيء محور يا ابزاري است و غالباً به‌خاطر به‌دست‌آوردن چيزي رخ مي‌دهد. براي درك بهتر شيوه هاي ابزار پرخاشگري كودكان (از تولد تا سه سالگي) به مثال هاي زير توجه كنيد:

كودكي را مي‌زند تا بيسكويت او را بگيرد.
كودكي را به زمين هل مي‌دهد تا با قطارش بازي كند.
عروسك كودك ديگر را به‌زور مي‌گيرد.
دوستش را هل مي‌دهد تا بتواند كنار پنجره ماشين بنشيند.
علت پرخاشگري كودكان ۴ ساله
تروما، شرايط خانواده و برخي از سبك‌هاي فرزندپروري (مانند تنبيه شديد و متناقض) احتمال پرخاشگري كودك ۴ ساله را افزايش مي‌دهد و باعث اختلال در زندگي او مي‌شود. مسائل كنترل خشم كودكان اغلب به اين دليل اتفاق مي‌افتد كه نمي‌دانند چگونه با نااميدي يا ساير احساسات ناراحت‌كننده خود كنار بيايند، آن‌ها هنوز مهارت‌هايي را براي حل مشكلات بدون ناراحتي ياد نگرفته‌اند؛ بنابراين ممكن است پرخاشگر شوند.

علت پرخاشگري كودكان ۵ ساله
در اين سن، كودكان مهارت‌هاي شناختي و كلامي را كسب مي‌كنند. معمولاً كودكان مهارت‌هاي جديد را كه آموخته‌اند در رفتارهاي پرخاشگرانه نيز به كار مي‌گيرند. آن‌ها پيامدها و نتايج رفتار پرخاشگرانه را مي‌فهمند، بنابراين اگر رفتار پرخاشگرانه به طور مثبت تقويت شود، آن رفتار مي‌تواند دائماً تكرار شده يا شدت پيدا كند و يا آنكه آن رفتار هم تكرار شود و هم شدت يابد.

در اين دوره سني، پرخاشگري ابزاري هنوز وجود دارد و علاوه‌برآن پرخاشگري شخص محور نيز مي‌شود.
پرخاشگري بيشتر خصومت‌آميز يا ارتباطي است و هدف آن صدمه‌زدن به فردي ديگر براي كسب تسلط و گرفتن انتقام است.
براي درك بهتر شيوه هاي ابزار پرخاشگري كودكان سه تا پنج ساله به مثال هاي زير توجه كنيد:

كودكي، كودك ديگر را با مشت و لگد مي‌زند به‌خاطر آنكه، آنچه را كه از او مي‌خواسته انجام نداده است (مسلط‌شدن).
گوشي هدفون خواهر يا برادرش را خراب مي‌كند، چون آن‌ها اجازه نداده‌اند تا سي دي مورد دلخواهش را تماشا كند (انتقام‌جويي).
كودك شروع به بدگويي در مورد كودكي مي‌كند كه از او مي‌ترسد، يا وقتي با او مواجهه مي‌شود احساس تهديد مي‌كند.

پرخاشگري كودكان
رفتار با كودك پرخاشگر ۶ ساله
طبيعي است كه كودكان خردسال گاهي اوقات ضداجتماعي، سركش، و حتي به‌صورت كلامي پرخاشگر باشند و براي كودكان عصبي تا سن حدود شش‌سالگي نيز گاهي طبيعي است كه از نظر فيزيكي پرخاشگر باشند.

پرخاشگري در كودكان ۷ ساله
از مهم‌ترين عوامل پرخاشگري در كودكان مي‌توان به بيش‌فعالي اشاره كرد. تكانشگري و تصميم‌گيري ضعيف مي‌تواند منجر به رفتاري شود كه به‌عنوان پرخاشگري تعبير مي‌شود. اين كودكان معمولاً عواقب اعمال خود را در نظر نمي‌گيرند و ممكن است خود و ديگران را به خطر بي اندازند. يكي از نشانه‌هاي ديگر پرخاشگري نيز مي‌تواند تروما باشد.

مواقعي وجود دارد كه پرخاشگري در كودكان يا نوجوانان توسط عوامل استرس‌زا در موقعيت تحريك مي‌شود و نشان دهنده بيماري عاطفي است. اما درك اين نكته مهم است كه اين نسبتاً نادر است و وقتي پرخاشگري به طور مكرر شروع به رخ‌دادن مي‌كند، مي‌تواند يك مشكل عاطفي در حال ظهور باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-پرخاشگري كودكان در سنين مختلف



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/4/6 
زمان : ۱۹
روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله
|

روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله، نكات تربيتي، روانشناسي دختر ۱۷ ساله و عشق در ۱۷ سالگي همه در اين مقاله آمده است. اين سن حساس است لحظه اي فرارسيده كه معلوم نيست فرزند شما هنوز بچه است يا نه؟ ممكن است فكر كنيد بچه اي كه از اولين لحظات زندگي تا نزديك دوره بزرگسالي تربيت كرده ايد، براي مستقل شدن آماده است و ديگر به كمك شما نياز ندارد، درصورتي كه اين فكر واقعا اشتباه است. ازنظر جسمي، فرزند شما تقريبا بالغ شده است.


روانشناسي دختر ۱۷ ساله
دخترها زودتر از پسرها به سن بلوغ مي رسند و بدنشان عضلاني و پرمو مي شود، ولي مشكلات مربوط به بلوغ براي هردو بسيار زياد است. از نظر احساسي دختر شما مستقل تر است ولي اين بدان معنا نيست كه ديگر به كمك شما نيازي ندارد. اين استقلال ممكن است منجر به تعارض، مخصوصا درون خانواده شود و سختي اين كار در اين است كه مرز باريكي بين كاري كه شما به عنوان حمايت از او انجام مي دهيد و برداشت او از اين حمايت كه فكر مي كند درحال كنترل او هستيد، وجود دارد.آن ها روابط جدي تر، و گاهي رمانتيك و حس شديد هويت جنسي دارند. اين موضوع مي تواند باعث تعارضارت اضافي شود اگر نحوه نگرش آن ها به خودشان با تعبيري كه شما از هويت و شخصيت او داريد مطابقت نداشته باشد.

پسر ۱۷ ساله
تكامل احساسات پسر ۱۷ ساله ني ني سايت منجر به نگراني هاي بيشتري درباره مزاياي بزرگسالي مي شود مثل اينكه آن ها چطور مي توانند از خودشان محافظت كنند، قرار است كجا زندگي كنند يا مي خواهند با زندگي شان چه كنند. اگر مي خواهند به دانشكده بروند، ممكن است نگراني هايي در باره اولين تجربه زندگي دور از خانه و يا مقابله با محيط آموزشي متفاوت داشته باشند. آنها فهم قوي تري از هويت دارند كه ممكن است روي تجربياتش بيشتر منعكس شود شايد توسط درد دل كردن در دفتر خاطرات.

ممكن است علاقه بيش تري به خانواده و آداب و رسوم فرهنگي نشان دهند كه موجب تاييد نقش مهمي است كه در خانواده به عهده دارند. احتمالا به گروه همسالان نسبت به خانواده توجه بيشتري دارند و روي رابطه ها و عشق در ۱۷ سالگي تمركز بيشتري دارند مخصوصا زماني كه گروه هاي اجتماعي بسط داده مي شود و بنابراين آن ها زندگي اجتماعي خودشان را مي خواهند. ان ها نگراني هاي بيشتري درباره ديگران دارند و مي بينيد كه برخي از سوالاتشان پيرامون موضوعاتي كه با دوستانشان دارند حل مي شود.

رشد شناختي نوجوانان
از نظر شناختي، فرزند شما براي درك جهان اطرافش گام هاي بزرگتري برمي دارد در صورتي كه قبلا تلاش او براي شناختن با ترس و نگراني همراه بود. آنها ايده هاي بهتري درباره اهدافشان دارند و براي رسيدن به آن ها بلند پروازند.

مهارت هاي برنامه ريزي بهبود يافته ، آينده نگري و درك عميق تراز نتايج بالقوه همگي براي يك زندگي مستقل مخصوصا زماني كه روي آينده و آينده نزديك متمركز مي شوند، حياتي است. ممكن است كمي خودمحور باشد و علي رغم داشتن ويژگي عقل و اخلاق، معتقد باشند نقطه نظرات خود شان صحيح است با اينكه مي دانند ديگران نظر خاص خودشان را دارند.

مهارت هاي تحصيلي آن ها، حافظه، مهارت هاي سازماندهي، مديريت زمان، و توانايي حل مساله نظري در آنها در سطحي است كه مي توانند از عهده تحصيلات عالي و قرارگرفتن در محيطي كه همان چارچوب هاي قبلي و مسيري كه قبلا طي مي كرد را ندارد (محيط قبلي) برآيد. اكنون زماني است كه رفتار خطر پذيري در او به چشم مي خورد (اگر تا به حال اينطور نبوده است)، مخصوصا در مورد نوشيدني ها، مصرف مواد مخدر، و فعاليت هاي جسمي و جنسي.

رشد عاطفي
روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله رشد عاطفي زير را تجربه مي كنند:

توانايي روابط دوستانه طولاني مدت، متقابل و سالمي دارند.
احساسات خود را به خوبيدرك كرده و توانايي تجزيه و تحليل چرايي احساس را دارد.
شروع كنيد به ارزش كمتري براي ظاهر و بيشتر به شخصيت
بلند مدت فكر مي كند
اهدافي را تعيين مي كند
خود را با همسالانش مقايسه مي كند

روانشناسي نوجوان 17 ساله
كمك به نوجوان در رشد اجتماعي
موارد زير را به عنوان راه هايي براي تقويت توانايي هاي اجتماعي نوجوان خود در نظر بگيريد:

نوجوان خود را تشويق كنيد تا با چالش هاي جديد روبرو شود.
با نوجوان خود در مورد ناديده گرفتن خود در روابط گروهي صحبت كنيد.
نوجوان خود را تشويق كنيد تا با يك فرد بزرگسال مورد اعتماد در مورد مشكلات يا نگراني ها صحبت كند، حتي اگر اين شما نيستيد كه او تصميم مي گيرد با او صحبت كند.
در مورد راه هاي مديريت و كنترل استرس بحث كنيد.
نظم و انضباط ثابت و محبت آميزي را با محدوديت و پاداش ها تشويق كنيد.
راه هايي براي گذراندن وقت با هم پيدا كنيد.
اضطراب نوجوان ۱۷ ساله
در اين سن روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله نشان داده است كه نوجوانان به دليل عضو شدن در گروه هاي دوستي استرس زيادي را تجربه مي كند اما با كارهاي زير مي توان ايت استرس را مديريت كرد:

فرصت بيشتر براي ارتباط، همكاري و لذت
به يكديگر اعتماد كنيد كه صلاحيت مديريت رابطه خود را داريد.
اعتماد داشته باشيد كه مي توانيد از طريق تغييرات فراوان از نوجوان خود حمايت كنيد.
احساس اينكه نوجوان شما براي مديريت استرس ناشي از اين سن مجهزتر است.
اطمينان داشته باشيد كه نوجوان خود را براي ايمن ماندن آماده كرده ايد.
قد مناسب در ۱۷ سالگي
در سن ۱۷ سالگي به بعد، قد دختران به مابين ۱۶۰ و ۱۶۵ سانتي‌متر مي‌رسد، در حاليكه وزن آن ها تا حدود ۵۹ كيلوگرم افزايش ميابد، قد پسران بطور متوسط بين ۱۷۳ تا ۱۷۸ و وزنشان بين ۶۷ تا ۷۳ كيلو خواهد بود.

تربيت نوجوان ۱۷ ساله
راه هايي وجود دارد تا به فرزندتان كمك كنيد به سرعت به بزرگسالي برسد. اگر آنها را تشويق كنيد كه نه تنها در باره نگراني ها بلكه درباره آرمان ها و آرزوهايشان با شما صحبت كنند و بيشتر از اينكه قاضي باشيد از او حمايت كنيد، به او اجازه مي دهيد بفهمد دركنارش هستيد. مي توانيد به صورت عملي به او كمك كنيد مثلا در مورد اقتصاد خانواده و قرض دادن به او آموزش دهيد و يا اينكه ياد دهيد چطور آشپزي كند يا لباس بشويد (اگرتا به حال اين كارها را انجام نداده ايد).

آن ها با تغييرات عمده اي رو به رو مي شوند، شايد كار جديدي شروع كند، به دانشكده برود و يا تغيير مكان دهد كه اين كارها موجب خدشه وارد شدن به اعتماد به نفسشان شود بنابراين تشويق و واكنش مثبت به اين تغييرات كمك مي كند اعتماد به نفس و خود باوري آنها حفظ شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي نوجوان ۱۷ ساله



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/4/6 
زمان : ۱۹
روانشناسي كودك يك ساله تا ۲۲ ماهگي
|

تربيت كودك يك ساله، روانشناسي كودك يك ساله تا ۲۲ ماهگي، لجبازي كودك يك ساله، بازي با كودك يك ساله، همزمان با افزايش سن كودك به قدري سريع رشد مي كند كه به سختي متوجه تغييرات وي مي شويد.

تماشاي رشد و پرورش كودك و نيز ديدن اينكه شخصيت كودك در حال پديدار شدن است بسيار دلچسب است و اين كه شما بخواهيد در اين روند به او كمك كنيد بسيار طبيعي است، اين مقاله با ذكر نكات روانشناسي كودك يك ساله به شما كمك مي كند.

ولي آيا مي دانيد كودك اكنون بايد قادر به انجام چه كارهايي باشد و شما چگونه مي توانيد به او كمك كنيد؟

روانشناسي كودك يك ساله تا ۲۲ ماهگي
در واقع قبل از اينكه كودك اولين كلمه را بگويد، با استفاده از لبخند، نگاه كردن، حركات و صداها مكالمه با شما را شروع كرده است.

كودكان به ميزان متفاوتي رشد مي كنند، اما اغلب قادرند امور مشخصي را در سني مشخص انجام دهند.

در ادامه اين مقاله برخي نقاط عطف رشدي آورده شده اند. به ياد داشته باشيد كه اين فقط يك راهنما مي باشد.

اگر هر گونه سوالي در مورد رشد كودك خود داريد، از متخصص كودك خود بپرسيد.

مخصوصا در زماني كه يك تاخير رشدي وجود دارد مداخله اوليه مي تواند يك تفاوت اساسي را ايجاد كند.

توانايي كودك يك ساله ني ني سايت
به دنبال منبع صدا بروند و مي توانند تشخيص دهند صدا از كجا مي آيد.
زماني كه صدايشان مي زنيد به شما پاسخ دهند.
زماني كه به جايي اشاره مي كنيد و مي گوييد “اينو ببين ….” نگاه مي كنند.
سخن نامفهوم با تن خاص دارند (وقتي در قالب جمله صحبت مي كنند، صدا كوتاه و بلند مي شود).
زماني كه با آنها صحبت مي كنيد صبر مي كنند و به آنچه مي گوييد توجه كرده حتي سعي مي كنند با كلام نامفهوم خود پاسخ دهند.
ماما براي اشاره به مادر و بابا را براي اشاره به پدر استفاده مي كنند.
حداقل يك كلمه را مي توانند بگويند.
به اشيايي كه مي خواهند اما در دسترس ان ها نيست اشاره كرده و با صدا اشاره ميگويند كه مي خواهند.
رشد عاطفي و اجتماعي
كودك نوپا شما اكنون مي فهمد كه او فردي كاملا جدا از شما است. اين ممكن است به اين معني باشد كه آن ها نگران هستند كه ترك شوند.
اكنون كودك شما مي داند كه يك فرد مستقل است، آن ها شروع به درك اين موضوع كرده اند كه مي توانند “مالك” چيزها باشند.
اگرچه آنها احتمالاً كلمات زيادي را مي دانند، اما در اين سن هنوز نمي توانند مفاهيم انتزاعي را درك كنند.
پدر و مادر يك كودك ۱۸ ماهه ممكن است از نظر جسمي و روحي سخته و عصبي باند.
كودك نوپا كنجكاو و پرانرژي خواهد بود، اما هنوز به توجه بزرگسالان نياز دارد، و شما براي اطمينان خاطر او بايد حضور داشته باشيد.
روانشناسي كودك يك ساله از بازي با بزرگسال لذت مي برند و عاشق بازي هاي تكراري هستند.
علاوه بر اين آن ها به كودكان ديگر علاقه نشان مي دهند اما معمولا به تنهايي بازي مي كنند. از آن ها انتظار نداشته باشيد وسايل خود را به اشتراك بگذارد. در اين سن، كودكان نوپا اشتراك گذاري را درك نمي كنند.
كودك نوپا از اعمال و بازي ها تقليد مي كند، مانند صحبت كردن با تلفن اسباب بازي.
آن ها ممكن است در لباس پوشيدن همكاري بيشتري داشته باشند زيرا مي خواهند از بزرگسالان تقليد كنند.
با اين حال، از آنجايي كه كودك نوپاي شما مي‌خواهد «كار را درست انجام دهد»، اگر نتواند آن را انجام دهد، نااميد مي شود.
كودك نوپاي شما به تدريج در تغذيه خود بهتر مي شود، اما ممكن است در مورد آنچه مي خورد، انتخابي باشد.
رشد فيزيكي| قد و وزن كودك يك ساله
افزايش سريع حركت كودك نوپاي شما به اين معني است كه احتمالاً مجبور خواهيد بود خانه خود را دوباره سازماندهي كنيد.

در پانزده ماهگي، دختر به طور متوسط ​​حدود ۲۳ پوند (۱۰.۵ كيلوگرم) وزن و تقريباً ۳۰.۵ اينچ (۷۷ سانتي متر) قد دارد. وزن پسر متوسط ​​حدود ۲۴.۵ پوند (۱۱ كيلوگرم) و قد ۳۱ اينچ (۷۸ سانتي متر) است .

سعي كنيد استفاده از كلمات منفي مانند “نه” و “نبايد” را محدود كنيد، زيرا آن ها تأثير قدرتمندي بر ديدگاه كودك نوپاي شما نسبت به خود و جهان خواهند داشت. شما مي خواهيد تصويري مثبت از دنيايي ترسيم كنيد كه در آن بسياري از چيزها ممكن است،
زماني كه نياز داريد رفتار آن ها را هدايت كنيد، سعي كنيد جايگزين هايي را پيشنهاد كنيد و خطرات را تا جايي كه مي توانيد ساده تر توضيح دهيد.


رشد زبان و گفتار
در حالي كه تعداد كلماتي كه آن ها مي دانند در طول اين سال در حال افزايش است، آن ها بسيار نااميد خواهند شد زيرا نمي توانند آنقدر كه مي خواهند صحبت كنند.
با آن ها زياد صحبت كنيد و چيزهايي را كه با هم مي بينيد به زبان ساده توصيف كنيد، مانند «به اتوبوس بزرگ نگاه كنيد».
گفتار كودك نوپا شما از حدود ۵ تا ۲۰ كلمه در ۱۸ ماهگي به ۱۵۰ تا ۳۰۰ كلمه در ۲ سال افزايش مي يابد. آن ها مي توانند حتي كلمات بيشتري را درك كنند.
تا ۲ سالگي، كودك نوپاي شما مي‌تواند بيشتر خواسته‌هايش را با كلماتي مانند «بيرون»، «شير» يا «بيسكويت» به شما بگويد، حتي اگر هميشه آن ها را به درستي نگويد.
روانشناسي كودك يك ساله نشان مي دهد كه، جملات كودك نوپاي شما به مرور طولاني تر و دقيق تر مي شود.

روانشناسي كودك يك ساله

روانشناسي كودك يك ساله تا دو سال
دستورات ساده را دنبال كنند، اول بايد جملات به همراه حركات بدن باشند، بعد از آن كلمات دستوري را به تنهايي مي فهمند.
زماني كه از آنها بخواهيد، اشيا را از اتاق ديگر مي آورند.
اشاره به اندام هاي بدن، زماني كه آنها را اسم مي بريد.
به رويداد ها و يا اشياي جالب اشاره مي كنند تا شما هم به آنها نگاه كنيد.
اشيا يا چيزهايي كه به نظرشان جالب مي آيند نزد شما مي آورند تا شما هم ببينيد.
به اشيا اشاره مي كنند تا شما نام آنها را بگوييد.
اسم تصاوير يا اشيايي را كه به آنها نشان مي دهيد مي گويند.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي كودك يك ساله تا ۲۲ ماهگي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/11/13 
زمان : ۱۷
روانشناسي كودك دو تا سه ساله
|

آنچه بايد در مورد روانشناسي كودك دو تا سه ساله خود بدانيد: (راهنماي دو تا سه سالگي)

يكي از بزرگترين لذت ها براي پدر و مادر تماشاي يادگيري وترقي كودكشان است. ولي آيا مي دانيد به كدام سمت مي رود و چه نقاط عطف رشدي دارد؟ آيا مي دانيد براي كمك به كسب اعتماد به نفس از توانمندي هايش جهت رفتن به مرحله بعدي زندگي چه كاري از شما ساخته است؟

در سه سالگي، كودك نسبت به چند ماه قبل تحرك و بي پروايي بيشتري دارد. هنگام دويدن و راه رفتن كنترل بيشتري بر مسير حركتش دارد. و ممكن است بتواند روي انگشت يك پا راه برود و يا لي لي كند. او مي تواند در هر گام به كمك يك پا از راه پله بالا برود و حتي ممكن است چنان به خود مطمئن باشد كه بتواند بدون گرفتن جايي از راه پله استفاده كند. اغلب اوقات او مي تواند توپ را از پايين به بالا پرتاب كند و يك توپ بزرگ را در بين دست هاي كشيده اش نگه دارد. كودك مي تواند توپ را به سمت جلو شوت كند.

شما مي توانيد با دادن فرصت بازي در فضاي باز مثل پارك و يا زمين بازي صاف و بي خطر به كودكتان كمك كنيد تا مهارت هايش به شكل كامل پرورش يابد.

مهارت هاي حركتي ظريف كودك نيز كم كم پيشرفت مي كند. در سه سالگي كودك بايد اين توانايي را داشته باشد كه غذايش را با قاشق بخورد بدون اينكه غذا بريزد و نيز بايد بتواند دست هايش را خودش بشويد و خشك كند و لباس هايش را به تنهايي و تنها با كمي كمك از جانب شما بپوشد.

مهارت هاي بازي و فيزيكي در كودك دو ساله
كودك مي تواند مداد شمعي را به شكل صحيح تر و محكم در دستانش نگه دارد و آنچه كه ترسيم مي كند نسبت به قبل قابل تشخيص تر است. او مي تواند از تيزي اسباب بازي‌هايش براي بريدن اشيا استفاده كند.

هر چيزي كه اين فرصت را در اختيار كودك بگذارد تا مهارت هايش را تقويت وتمرين كند بسيار با ارزش است. وقتي كاغذ و مدادشمعي و مداد دراختيار كودك قرار مي دهيد موجب تقويت چالاكي كودك مي شويد كه اين چالاكي هنگامي كه او مي خواهد مهارت نوشتن را بياموزد به او كمك مي كند.

با اينكه براي نوشتن به كودك كاغذ داده ايد ممكن است نوشتن بر روي ديوار ها برايش جذاب تر از صفحه كاغذ باشد.

اكنون نوبت شماست كه شرايطي فراهم كنيد و مشوق كودكتان باشيد تا استفلال بيشتري كسب كند. اجازه دادن به كودك براي تنهايي غذا خوردن و لباس پوشيدن، حتي اگر زمان زيادي از شما بگيرد عامل كمك كننده مهمي است چون فرصت زيادي تا قبل از اينكه او مدرسه را شروع كند وجود ندارد.

در اين سن، مهارت سخن گفتن و تفكر در كودك به سرعت پيشرفت مي كند. او مي تواند تعدادي از رنگ ها را بر هم منطبق كند و نيز نام برخي از آنها را بداند. او داستان را دوست دارد و اكنون همان زمانيست كه ممكن است مجبور شويد يك داستان را بارها براي كودك بخوانيد. دايره لغات او هر روز وسيع تر مي شود، با اينكه ممكن است از خيلي از اين لغات جديدي كه ياد گرفته استفاده نكند.

تلاش كودك براي مهارت كلامي
گفتگو با كودك بسيار مهم است زيرا به او كمك مي كند چيز هايي مثل ساختارجمله، ضمير و زمان ها را يادبگيرد.

وقتي كودك تلاش مي كند مهارت هاي كلامي كه تازه كسب كرده است را تمرين كند حتما به او گوش دهيد.

در اين سن روش بازي كردن كودك مدام در حال تغيير است. زمانيكه در حال تمرين بر روي مهارت حل مساله، مهارت كلامي و خلاقيت است، داراي قوه تخيل بيشتري است و در اين هنگام داستان هايي كه به زبان مي آورد بيشتر بر مبناي داستان كتاب هايي است كه خوانده و يا برنامه هاي تلويزيوني است كه ديده است.

اگر تا به حال چنين كاري انجام نداده ايد بايد بدانيد اكنون بهترين زمان است تا كودك را با مهارت در آوردن لباس و نيز فعاليت هاي ابتكاري مثل خميربازي، آب و شن و رنگ آميزي يا پخت و پز آشنا كنيد.

كارهايي كه كودكتان انجام مي دهد شايد چندان احساس خاصي را در شما بر انگيخته نكند ولي اين كارها به عنوان يك خروجي مهم براي اوست كه ايده هاي دروني اش را به شكل عيني و واقعي تبديل مي كند.

واجب است كودك فرصت بازي با ساير بچه ها را داشته باشد تا بتواند مهارت هاي اجتماعي را در خود تقويت كند. اين مهارت ها اورا توانمند مي كند تا براي قرار گرفتن در محيط مدزسه آماده شود. سه سالگي بهترين زمان براي ايجاد بستري مناسب جهت كسب مهارت هاي اجتماعي، شناختي و فيزيكي است كه او هنگام شروع مدرسه به آنها نياز دارد.

كسب اين مهارت ها تنها براي زنده ماندن كودك نيست، بلكه اين مهارت ها موجب پيشرفت كودك در محيط آموزشي رسمي مي شود ونقش شما در اين زمينه بسيار مهم و حياتي است.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانشناسي كودك دو تا سه ساله



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/10/20 
زمان : ۰۷
دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك
|

دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك در اين مقاله آورده شده است.

يكي از مهم ترين مباحث قابل توجه براي ان هايي كه داراي فرزند هستند، روانشناسي كودك است.

اين حيطه از علم روانشناسي، موضوعات بسيار مهم و گسترده اي را در بر مي گيرد كه با جزيي ترين رفتارهاي كودكان درآميخته است و كيفيت زندگي كنوني كودك و اطرافيانش را تحت تاثير قرار مي دهد.

روانشناسي كودك بر رشد فيزيكي،احساسي و رشد اجتماعي كودكان متمركز است و تلاش مي كند تا با توضيح فرايند صحيح رشدي كودكان، پاي ههاي اساسي شخصيت را به درستي بنا كند.

ابزارهاي سنجش و اندازه گيري در روانشناسي كودكان
ممكن است هدف شما از مراجعه به روانشناس يا مشاور كودك آن باشد كه توانايي هاي ذهني، اجتماعي و يا عاطفي كودك تان را بسنجيد.

بنابراين آشنايي كلي با آزمون هاي رشدي كودكان مي تواند براي تان مفيد باشد.

مهم ترين آزمون هاي هوش كودكان عبارتند از:
مقياس هوش كودكان وكسلر
مجموعه سنجش هاي كودكان كافمن
اين آزمون ها براي سنجش معلوليت هاي يادگيري، عقب ماندگي ذهني،ب دكاري عصب شناسي يا اختلالات رشدي كودكان بكار مي رود.

آزمونهاي فرافكن
برخي از متخصصان معتقدند به منظور پيدا كردن تصوير پوياتري از شخصيت، مي توان از آزمون هاي فرافكن نيز استفاده كرد.

يكي از دلايلي مهم آن، مبهم بودن محرك هاي اين آزمون ها يا استفاده از حيوانات در اين آزمون است كه باعث مي شود خردسالاني كه سطح اضطراب شان بالاتر است كمتر بترسند و بيشتر همكاري كنند.

علائم نگراني نوجوان
علائم نگراني نوجوانان
0 ديدگاه/ژانويه 19, 2021
ادامه مطلب
مهم ترين عوامل موثر بر شكل گيري شخصيت كودك تان را بشناسيد
شيوه هاي صحيح فرزندپروري و نحوه تعامل و روابط با فرزندان از مهم ترين موضوعات روانشناسي كودك است.

محيط خانواده اولين و مهم ترين محيطي است كه كودك در آن شاهد روابط انساني است.

و بسياري از اين روانشناسان تحقيقات زيادي درمورد تجارب سال هاي اوليه دوران كودكي انجام داده اند.

تجربه هاي كودك درساله اي اول زندگي بيشتر در خانواده رخ مي دهد و نقش مهم و زيربنايي در شخصيت كودك

و رفتارهاي بعدي او دارد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-دانستني هاي ضروري روانشناسي كودك



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/1/27 
زمان : ۱۳
چرا وقت زيادي تلف مي كنيم
|

چرا زمان زيادي را هدر مي دهم؟

آيا مدت زيادي است كه مي خواهيد نوبت دكتر بگيريد، گاراژ را تميز كنيد و امور مالياتي خود را انجام دهيد؟

فرايند كنار گذاشتن كاري كه بايد انجام شود را به تعويق انداختن مي گويند. همه ما برخي اوقات دچار آن مي شويم.

اما اگر به طور مداوم براي به پايان رساندن وظايف خود تقلا مي كنيد، ممكن است يك مشكل بزرگ تر وجود داشته باشد. هنگامي كه شما دلايل خود را كشف مي كنيد، مي توانيد از زمان خود بيشترين استفاده را بكنيد.

آيا استرس داريد؟

هنگامي كه شما با چيزي مواجه شويد كه نميخواهيد آن را انجام دهيد، ممكن است منجر به احساس تنش در شما شود. كنار گذاشتن اين كار همراه با ترس و سختي، راهي براي رسيدن شما به تسكين كوتاه مدت است.

براي مطالعه بيشتر:

ذهن آگاهي

علت كم حرفي

جنبه منفي اين موضوع اين است كه شما هنوز هم بايد در آينده اي نه چندان دور به كار خود برسيد كه ممكن است به شما احساس گناه يا عصبانيت بدهد – و باعث افزايش بيشتراسترس شما شود.اگر تنش به اندازه اي بد باشد كه شما را از انجام دادن كارهايتان منصرف كند، ممكن است متوجه شويد كه اين موضوع مي تواند به روش هاي ديگر نيز روي شما اثر بگذارد. مانند:

مشكل در خواب

افكار مزاحم

كمبود انرژي يا مشكل در تمركز

سردرد يا تنش عضلاني

خلق و خوي خود را با ورزش منظم بررسي كنيد، الكل و كافئين را محدود كنيد (كه باعث بدتر شدن استرس مي شود)، و به اندازه كافي بخوابيد.در مورد آنچه در ذهن شما هست، با يك دوست يا مشاور نيز صحبت كنيد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-چرا وقت زيادي تلف مي كنيم



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/9/17 
زمان : ۱۷
روانشناسي كودك هفت ساله
|

روانشناسي كودك هفت ساله – نقاط عطف رشدي و روش هاي فرزندپروري مناسب براي كودكان اين سنين كدامند؟ مدت زمان 5 دقيقه مطالعه.

اكثر كودكان هفت ساله تشنه يادگيري هستند و يك كنجكاوي ذاتي و هيجان بيشمار براي شناخت امور مختلف در جهان دارند.

آنها كاوشگران، دانشمندان و تحليل‌گران ذاتي هستند، و سوالات بسياري را مي پرسند از اينكه چرا آسمان آبي است تا بچه ها از كجا مي آيند.

روانشناسي كودك هفت ساله
در اين سن، آنها همچنين براي نشان دادن دانش خود شور خاصي دارند و نسبت به آن مغرورند، و اغلب از نشان دادن آنچه بلد هستند به كودكان با سن كمتر لذت مي برند.

هم چنين از آشنايي باز زير و بم كلاس و همكلاسي ها احساس اعتماد به نفس بيشتري پيدا مي كند.

هم چنين، از يادگيري رياضيات پايه و توانايي نوشتن لذت مي برند و دوست دارند آن را با والدين، دوستان و افراد نزديك فاميل در ميان بگذارند.

رشد فيزيكي و جسمي روانشناسي كودك هفت ساله
براي يك كودك هفت ساله، رشد فيزيكي بيشتر با اصلاح همراه است تا تغييرات آشكار. همراه با پيشرفت بيشتر در مهارت هاي ظريف حركتي، بدن ظريف و بلند كودك شما همچنان به رشد خود ادامه مي دهد.

در اين سن، كودكان هماهنگي و تعادل بيشتري را نشان مي دهند و مي توانند مهارت هاي حركتي را با هم تركيب كنند،

مثلا در هنگام رقصيدن دور بچرخند و … . هر چقدر از لحاظ فيزيكي فعال تر باشند، اين مهارتها سريع تر رشد مي كنند.

با وجود اينكه نمي توان انتظار داشت كه كودكان اين سنين تغييرات رشدي سريع و وسيع نشان دهند، كودكان در اين سن يك جهش رشدي در قد دارند.

به صورت ميانگين، هر كودك هفت ساله 5 تا 6 سانتي متر رشد قدي را نشان مي دهند.

روانشناسي كودك هفت ساله

نقاط عطف كليدي روانشناسي كودك هفت ساله
دوچرخه را مي راند
حركاتي كه نيازمند تعادل و ايستادن در يك نقطه هستند انجام مي دهند مثلا چرخيدن و…
تكاليف معمولي و ساده را به خوبي انجام مي دهند مثل مرتب كردن تختخواب و …
نكات فرزندپروري
فعاليت هاي جسمي سرگرم كننده را با خانواده انجام دهيد. ورزش كنيد و به فعاليت هاي بيرون از خانه گروهي بپيونديد.

كودكاني كه فعاليت حركتي بيشتري دارند رشد حركتي بهتري را نشان مي دهند نسبت به آنها كه بدون تحرك هستند.

رشد هيجاني
بلوغ هيجاني در اين سن، بسيار متفاوت تر از آنچه قبلا در دوران پيش دبستاني و مهدكودك بود مي شود.

منبع :كودك و نوجوان-روانشناسي كودك هفت ساله



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/2/25 
زمان : ۱۵
مشاوره كودك و نوجوان
|

مشاوره كودك و نوجوان به منظور ارتقا سطح تربيتي و آموزشي كودكان و نوجوانان مي باشد.

مشاوره كودك شامل روانشناسي، و تربيت كودك و مسائل آموزشي پيش از مدرسه و به هنگام مدرسه بوده است.

اين بخش در واقع موضوعات روانشناسي كودك و مشاوره تحصيلي را با هم ادغام كرده و با كمك متخصصين كودك و نوجوان به ارائه راهنمايي پرداخته مي شود.

در اين بخش شما با “دفاتر برتر كانون مشاوران ايران” در حوزه كودك، نونهال و نوجوان آشنا مي شويد.

در ادامه نيز جديدترين روشهاي و تكنيك هاي آموزشي و تربيتي بيان شده است.

انواع گروه سني در مشاوره كودك و نوجوان
نوزاد
كودك يك ساله
كودك دو ساله
كودك سه ساله
كودك 4 تا 7 ساله
نونهال 7 تا 11 ساله
نوجوان 12 تا 16 ساله
نوجوان 16 تا 18 ساله

منبع :كانون مشاوران ايران-مشاوره كودك و نوجوان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/2/6 
زمان : ۱۶
روانشناسي كودك خردسال
|

روانشناسي كودك خردسال و نكات آموزشي و تربيتي پيش از دبستان – مدت زمان مطالعه 3 دقيقه

تكنيك هاي روانشناسي كودك خردسال و پيش از دبستان
چگونه كودكي شاد تربيت كنيم؟
چيزي كه كودك را در سنين خردسالي و پيش دبستان شاد مي كند ممكن است شما را متعجب سازد.

متخصصان كودك مي گويند شادي آن چيزي نيست كه به كودك خود عرضه مي كنيد، بلكه آنچيزيست كه به انها هديه مي كنيد.

براساس نظر آنان، كودكاني كه بيش از حد به آنها رسيدگي مي شود، چه با اسباب بازي بسيار چه با مراقبت از آنها در برابر اضطراب و مشكلات، با احتمال بيشتر تبديل به بزرگسالاني مي شوند كه بي حوصله، بدبين و منفي باف هستند.

بهترين پيش بين هاي شادي و خوشبختي دروني هستند نه بيروني.

بنابراين بهتر است كودك را مجهز به ابزارهاي دروني كنيم كه در طول زندگي به آنها تكيه كنند.

خبر خوب اين است كه حتما نبايد يك متخصص باشيد كه آزادي و قدرت را به كودك منتقل كنيد تا در تمام پستي ها و بلندي هاي زندگي از آن ها استفاده كند.

با صبر و انعطاف همه والدين مي توانند امكان زندگي شاد و خوشبخت را فراهم كنند.

 

خواندن هيجانات كودك را بياموزيد.
زماني كه كودك شما نوزاد بود، راحت مي توانستيد متوجه شويد كه شاد است يا ناراحت.

با آمدن شما لبخند بزرگي روي لبانش نقش مي بست و زماني كه برايش صدا مي آورديد و دالي بازي مي كرديد با صداي بلند مي خنديد.

از دو سالگي بزرگتر شده، و هيجانهايش پيچيده تر شده اند. اما خوشبختانه، توانايي او براي كنترل آنها بيشتر شده است.

هم چنان، فهميدن نشانه هاي ظاهري اينكه آيا او غمگين يا شاد است چندان دشوار نيستند.

يك كودك خردسال شاد:

لبخند مي زند،
بازي مي كند،
كنجكاوي نشان مي دهد،
اجتماعي است
نيازمند تحريك مداوم نيست.

منبع :كودك و نوجوان -روانشناسي كودك خردسال



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/1/11 
زمان : ۰۸
روانشناسي كودك 4 تا 5 ساله
|

راهنماي روانشناسي كودك 4 تا 5 ساله شامل رشد زباني، شناختي، هوش هيجاني، حركتي و رفتاري كودك – زمان مطالعه 4 دقيقه.

كودك شما در حال بزرگ شدن است.

حواستان هست كه كودك شما مستقل تر شده و اعتماد به نفس بيشتري دارد؟

اگر هم نه، نگران نباشيد، كم كم خواهيد ديد.

نكات مهم تربيتي و روانشناسي كودك 4 تا 5 ساله
اكثر كودكان در اين سنين استقلال، خود كنترل گري و خلاقيت بيشتري را نشان مي دهند.

از اينكه مدت زمان بيشتري را با اسباب بازي هايش بازي كند لذت مي برد، مشتاق تجربه چيزهاي جديد است، و هنگام خستگي هيجان هايش را بهتر مي تواند ابراز كند.

اگرچه كودكان با سرعت مخصوص به خود رشد مي كنند، اما اكثر كودكان نكات رشدي كه در ادامه اين مقاله خواهيد خواند را تا قبل از شش سالگي نشان مي دهند.

تربيتي و روانشناسي كودك 4 تا 5 ساله-4 5years development stem-toys

رشد چهار تا پنج سالگي: نقاط عطف زباني و شناختي
كودك كنجكاو شما بهتر از قبل مي تواند يك مكالمه را اداره كند.

علاوه بر اين، گنجينه لغات كودك همراه با رشد فرآيند تفكر وي در حال رشد و پيشرفت است.

نه تنها كودك مي تواند سوال هاي ساده را به آساني و با منطق پاسخ دهد، بلكه مي تواند احساساتش را بهتر ابراز كند.

بيشتر كودكان در اين سنين از آواز خواندن و ساختن كلمات لذت مي برند. آنها پرانرژي، پر سر و صدا و گاهي باعث آزار و اذيت هستند.

نقاط عطف شناختي و زباني ديگر كه ممكن است كودك به آنها دست يابد عبارتند از:
به وضوح با جملات پيچيده تر صحبت مي كند.
ده شي يا بيشتر را مي شمرد.
حداقل چهار رنگ و شكل هندسي را به درستي مي نامد.
برخي حروف را مي شناسد و احتمالا مي تواند اسمش را بنويسد.
مفهوم زمان و همچنين ترتيب فعاليت هاي روزمره را بهتر مي فهمد، مثل صبحانه در صبح، نهار هنگام ظهر و شام خوردن در شبانگاه.
حوزه توجه وسيعتر دارد
دستورات دو يا سه قسمتي را دنبال مي كند. براي مثال، كتابت رو بذار سر جاش، دندانت رو مسواك بزن، و بعدش برو اتاقت بخواب.
علامت هاي كلامي آشنا را مي شناسد، مانند “stop يا توقف”
اگر آموزش ببيند شماره تلفن و آدرس خودش را مي داند.
نقاط عطف حركتي مرتبط با مهارتهاي دست و انگشت
كودكان از طريق بازي كردن ياد مي گيرند، و اين همان كاريست كه بايد در اين سنين انجام دهند.

در اين سن كودك بايد:

به راحتي بدود،
لي لي كند،
به توپ ضربه بزند و يا آن را پرت كند،
از بلندي بالا برود و بپرد.
ديگر نقاط عطف حركتي و مهارت هاي دست و انگشت براي كودك چهار تا پنج ساله عبارتند از:
بيشتر از 9 ثانيه روي يك پا ايستادن
كله ملق زدن را انجام مي دهد.
بدون كمك گرفتن از پله ها بالا و پايين مي رود.
به راحتي جلو و عقب قدم بر مي دارد.
مي تواند يك سه چرخه را براند.
مي تواند اشكالي مانند مثلث، دايره، مربع و ديگر اشكال را كپي كند.
مي تواند يك آدم را با بدنش بكشد.
دسته اي از بلوك هاي خانه سازي را روي هم مي چيند.
قاشق و چنگال استفاده مي كند.
لباسش را مي پوشد و درمي آورد، دندانش را مسواك مي زند، و ديگر مراقبت هاي شخصي را خودش انجام مي دهد.

منبع :كودك و نوجوان-روانشناسي كودك 4 تا 5 ساله



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/1/8 
زمان : ۱۶
پرخاشگري در كودكان
|

مواردي زيادي در دنياي خاتواده ها سبب بروز مشكلات رفتاري و ايجاد اختلال در روابط مثبت و مناسب ميان والدين و كودكان مي شود. پرخاشگري يكي از مشكلات شايع در ميان كودكان است كه بسياري از خانواده ها و پدر و مادر هايي كه فرزندان كودك پرخاشگر دارند مشكلات زيادي براي درمان و بهبود اين اختلال در او دارند. پژوهش ها اثبات نموده است كه بسياري از نوجوان و جواناني كه در اواسط زندگي خود پرخاشگر هستند و به نوع با اختلالات پرخاشگري درگير هستند در دوران كودكي خود از والدين خود پرخاشگري ديده اند. به صورت كلي نمي شود براي پرخاشگري تعريف خاص و دقيق اراده نمود اما پژوهش هاي روانشناسي  و پزشكي نشان مي دهد كه پرخاشگري به نوعي رفتاري است كه در آن شخص پرخاشگر مي خواهد و قصد دارد تا با صدمه زدن به فرد ديگر از لحاظ جسمي و روحي به هدف خود برسد. در واقع مي شود گفت كه شخص پرخاشگر مي خواهد تا با استفاده از پرخاشگري خود موجبات آزار و اذيت ديگري را فراهم نمايد.

در جوامع مختلف كودكان زيادي هستند كه با مشكل و اختلال پرخاشگري مواجه هستند كه دلايل زيادي براي آن وجود دارد. يكي از مهم ترين عواملي كه سبب بروز پرخاشگري در كودكان مي شود تنبيه و صدمات جسمي است كه از جانب والدين به آن ها وارد مي شود كه اين نوع پرخاشگري حتي مي تواند در بزرگ سالي نيز ناشي از همين تنبيه هاي دوران كودكي بوده و تاثيرات خود را نشان دهد لذا والدين بايد دقت نمايند كه تنبيه بدني كودك به هيچ وجه قابل قبول نيست و روشي تربيتي كاملا اشتباه و رد شده مي باشد. يكي از عوامل مهم ديگر كه، البته بايد اذعان داشت كه تاثير آن به اندازه تاثير مورد اول يعني تنيبه هاي والدين نيست، عوامل و دلايل فرهنگي است كه مي تواند سبب بروز اختلالات پرخاشگري در كودكان شود.

منبع: روانشناسي كودك پرخاشگري در كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/6/13 
زمان : ۰۴
[ ]